Samengestelde bestanden die zijn toegevoegd als bijlage aan e-mailberichten scannen

U kunt het scannen van bijlagen in berichten inschakelen of uitschakelen, de maximale grootte van te scannen bijlagen van berichten beperken en de maximale scanduur voor bijlagen van berichten beperken.

Zo configureert u het scannen van samengestelde bestanden die als bijlage aan e-mailberichten zijn toegevoegd:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat Protection → Mail Threat Protection in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen.
  4. Configureer in het blok Scan van samengestelde bestanden de scaninstellingen:
    • Scan Microsoft Office-bijlagen. Scant Microsoft Office-bestanden (DOC, DOCX, XLS, PPT en andere Microsoft-extensies). Bestanden in Office-indeling bevatten ook OLE-objecten.
    • Scan toegevoegde archieven. ZIP, GZIP, BZIP, RAR, TAR, ARJ, CAB, LHA, JAR, ICE en andere bestanden scannen. Het programma scant bestanden niet alleen per extensie, maar ook per indeling

Als Kaspersky Endpoint Security tijdens de scan een wachtwoord voor een archief detecteert in de tekst van het bericht, wordt dit wachtwoord gebruikt om de inhoud van het archief te scannen op schadelijke programma's. In dit geval wordt het wachtwoord niet opgeslagen. Tijdens het scannen wordt een archief uitgepakt. Als er een programmafout optreedt tijdens het uitpakken, kunt u de uitgepakte bestanden die zijn opgeslagen op het volgende pad handmatig verwijderen: %systemroot%\temp. De bestanden hebben de PR-prefix.

• Scan geen archiefbestanden groter dan N MB. Als dit selectievakje is ingeschakeld, worden archieven die aan e-mailberichten zijn toegevoegd en die groter dan de opgegeven waarde zijn niet gescand door het onderdeel Mail Threat Protection. Als het selectievakje is uitgeschakeld, worden toegevoegde archieven van elke grootte gescand door het onderdeel Mail Threat Protection.
    • Scan archieven niet langer danN sec sec. Als het selectievakje is ingeschakeld, is de toegestane scanduur voor archieven die aan e-mailberichten zijn toegevoegd beperkt tot de opgegeven tijd.
  5. Sla uw wijzigingen op.